logo
Blog
Top
Bezienswaardigheden Napels

Citygidsen

De mooiste 10 bezienswaardigheden Napels
Bezienswaardigheden Napels

Stedentrip Napels? De mooiste 10 bezienswaardigheden Napels

De mooiste highlights en bezienswaardigheden in Napels

Wat zijn de weinige dingen die in je opkomen als je het woord ‘Italië’ hoort? De kans is groot dat als je een fijnproever bent, je aan Pizza zou hebben gedacht, terwijl sommige mensen misschien aan de Italiaanse maffia hebben gedacht. Als je van literatuur, geschiedenis en reizen houdt en een liefde en passie hebt voor prachtige locaties, dan heb je misschien gedacht aan plaatsen als Venetië, Milaan. Rome of Napels.

Napels is een van de mooiste steden van Italië. Het is behoorlijk populair onder toeristen, niet zo veel als Rome of Venetië, maar als je de stad zelf bezoekt, zul je je realiseren dat het een scala aan geweldige dingen te bieden heeft, net als de andere populaire landen in Italië.

Ga mee met een georganiseerde daguitstap in Napels

Betoverende cultuur en heerlijk Italiaans eten in Napels

Je kunt geen paar stappen lopen zonder langs een Italiaans restaurant te gaan. Als u op zoek bent naar een echt goede pizza, dan is er geen betere plek dan Napels om deze te bemachtigen. Als je van zeevruchten houdt, zal deze stad je niet teleurstellen, want de beste delicatessen van Italië zijn pastagerechten met venusschelpen en mosselen – niet ieders favoriet, maar het smaakt geweldig als het goed is bereid! Er zijn veel andere soorten keukens in dit prachtige land, dus voel je vrij om af te wijken van je traditionele favorieten wanneer je nieuwe restaurants of cafés probeert.

Pizza eten in Napels

Ervaar cultuur en geschiedenis in Napels

Napels is een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld en heeft bezoekers een schat aan geschiedenis te bieden. Van oude ruïnes zoals Pompeii, Herculaneum en Stabiae die in 79 na Christus werden verwoest door de Vesuvius, tot recentere bezienswaardigheden zoals Castel Nuovo en het San Carlo Theater, er is genoeg te zien en te ontdekken.
Er zijn ook een aantal kunstgalerijen, waaronder het Museo di Capodimonte en Palazzo Reale, evenals kerken zoals Santa Chiara en San Domenico Maggiore die zeker een bezoek waard zijn. Als u op zoek bent naar inzicht in de Napolitaanse cultuur, ga dan naar de levendige en kleurrijke markten zoals de Mercato di San Lorenzo of Mercato di Santa Lucia.

Vesuvius vulkaan Napels

Het Archeologisch Museum van Napels

Napels herbergt een van de meest verbazingwekkende collecties die overal in Italië of misschien zelfs in Europa te vinden zijn. Dit museum heeft zeer interessante artefacten die zijn opgegraven uit Pompeii terwijl het nog steeds onder as werd begraven na een uitbarsting door de vulkaan de Vesuvius die Pompeii vele jaren geleden verwoestte. Als dat nog niet genoeg is, zijn er nog veel meer musea, waaronder het Nationaal Archeologisch Museum, Museo Civico di Castel Nuovo, Galleria Umberto I, waar u meer te weten kunt komen over kunst en schilderijen, evenals over prachtige architectuur door de geschiedenis heen.

Archeologisch museum Napels

De stranden

Napels is misschien niet zo bekend als andere kuststeden in Italië vanwege de stranden, maar dat betekent niet dat ze niet de moeite waard zijn om te bezoeken. De Tyrrheense kust heeft een aantal verbluffend mooie stukken zand en helderblauw water die zeker de moeite waard zijn om een dagtocht naar toe te maken als je op zoek bent naar ontspanning aan de oceaan.

Het Koninklijk Paleis in Napels

Als je een geschiedenisfanaat bent, dan is deze site perfect voor jou. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Napels. Het staat ook bekend als Castel Nuovo en werd in 1279 gebouwd door Charles I van Anjou. Het paleis heeft een gotische stijl en is van maandag tot en met zaterdag open voor toeristen. Toeristen mogen het interieur van het paleis bezoeken, dat bestaat uit een kapel, raadszaal en troonzaal.

Bourbon-tunnel

De Bourbontunnel is een ondergrondse doorgang die het Koninklijk paleis verbindt met de kazerne. Het werd in 1853 gebouwd door Ferdinand II van Bourbon en diende als een kortere weg voor de Bourbon-koningen tijdens opstanden. Het werd ook gebruikt als schuilplaats in de Tweede Wereldoorlog. De tunnel is van maandag tot en met zaterdag open voor toeristen.

Bourbon tunnel in Napels

Teatro di San Carlo

Als je opera en drama wilt ervaren, dan is Teatro di San Carlo de plek voor jou. Het werd in 1737 gebouwd door Charles van Bourbon als een geschenk voor zijn vrouw Elizabeth Farnese, die later haar patrones werd. Het theater heeft meer dan 1000 zitplaatsen en organiseert elk jaar van december tot juni een aantal fantastische opera’s zoals Don Giovanni, Il Trovatore en La Traviata. Tickets zijn niet bepaald goedkoop, maar als je van muziek houdt of graag naar liveshows kijkt, zou dit op je lijst moeten staan als je Napels bezoekt. Het is de oudste actieve operalocatie ter wereld.

Catacomben van San Gennaro

De Catacomben van San Gennaro is een andere plek in Napels die je moet bezoeken als je van donkere en spookachtige plekken houdt. De catacomben van Napels werden eind 1700 en begin 1800 gebouwd om de doden te begraven tijdens een cholera-epidemie. Het is geopend van maandag tot en met zaterdag voor toeristen. Als je wilt ervarenals je echt horror hebt, dan is dit misschien de juiste plek voor jou!

Nachtleven in Napels

Als je van clubs en feesten houdt, dan heeft Napels een geweldig nachtleven. De stad herbergt vele bars, pubs en lounges. Er is hier voor elk wat wils, dus als dit je type ding is, ga er dan in het weekend op uit om te genieten van een paar drankjes met vrienden of familie om te ontspannen na al dat sightseeing. Download je gratis reisgids Napels en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

Porto Napoli

Dit is een geweldige plek om te bezoeken als je op rondreis langs de Amalfikust bent en wil zien hoe de lokale bevolking leeft en ook wilt winkelen. Het is eigenlijk een haven waar vissers hun vangst van de dag verkopen. Er zijn hier veel restaurants die verse zeevruchten serveren, dus het is zeker het proberen waard. Je kunt er met de bus of trein komen. Het is elke dag open van ’s ochtends tot ’s avonds laat.
Napels is een levendige en levendige stad die voor elk wat wils heeft, wat voor soort reiziger je ook bent. Dus of het nu gaat om geschiedenis, architectuur of winkelen, deze stad zal je niet teleurstellen!

Verken de ondergrondse wereld van de catacomben van Napels

De ondergrondse wereld van is fascinerend om te ontdekken. U kunt hier meer over hen te weten komen. Verken de ondergrondse wereld van de catacomben van Napels Als u op zoek bent naar een ongewone dagtocht, ga dan naar de Bourbon-tunnel in Napoli, Italië. Het is een plek die je echt moet bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en donkere, spookachtige plekken.

Castel Nuovo Napels

Museo Cappella Sansevero

Napels heeft een zeer groot aantal musea, en dit is een van de redenen waarom het zo populair is onder reizigers die van geschiedenis houden. Dit museum is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en beeldhouwkunst. Het is de thuisbasis van enkele van de meest verbazingwekkende sculpturen die ik ooit heb gezien.

Via San Gregorio Armeno

Deze straat staat bekend om zijn kerstwinkels. Als je Napels in december bezoekt, dan is dit een plek die je moet bezoeken om traditionele kerstcadeaus te kopen. De straat is het hele jaar open, maar in december zijn de winkels op hun mooist.

Lungomare Caracciolo

De Lungomare Caracciolo is een brede boulevard die vele kilometers langs de zee in Napels loopt. Het is een geweldige plek om te bezoeken als je wat frisse lucht en ontspanning wilt na al die museumbezoeken. Er zijn veel coffeeshops, restaurants, bars en andere geweldige plekken, dus dit zou een ideale plek zijn om een middag of avond door te brengen.

Castel Dell’Ovo

Het Castel Dell’Ovo is een kasteel gelegen aan de waterkant in de buurt van Napels, Italië. Het is een van die plaatsen die je moet bezoeken als je van geschiedenis en architectuur houdt. Het uitzicht over de stad vanaf hier is adembenemend, het is ook de ideale start om de bezienswaardigheden Amalfikust te verkennen

Castel dell Ovo Napels

Palazzo Reale

Dit is het koninklijk paleis in Napels en zeker een bezoek waard als je geïnteresseerd bent in architectuur. Het werd honderden jaren geleden gebouwd en herbergt een aantal fantastische kamers, waaronder The Throne Room en The Royal Apartments.

Kerk van Santa Chiara

Deze prachtige kerk dateert uit de jaren 1300 en is gelegen nabij Piazza Dante in Napels. Zeker een bezoek waard als je geïnteresseerd bent in architectuur en geschiedenis.

Santa Chiara in Napels

Duomo Di Napoli

Dit is de kathedraal in Napels en het is een andere plaats die je moet bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en architectuur. Het was de thuisbasis van een aantal fantastische kunstwerken, waaronder een sculptuur van Michelangelo.

U kunt de echte Italiaanse cultuur niet ervaren zonder Napels te bezoeken. We hopen dat deze hoogtepunten van de stad Napels u hebben geïnspireerd om deze prachtige plek te bezoeken.

Download je gratis reisgids Napels